"България, тази вечна ерес"

Ако си доволен от живота си в Системата, този филм не е за теб. Дори ако скептично или цинично си приел Системата като единствено възможна, този филм вероятно не е за теб.

Ако обаче си бил на горския фестивал Беглика, посрещал си Джулая на морския бряг, празнувал си Еньовден в далечно и закътано село, танцувал си край езерата в Рила, обикалял си красотите на България далеч от големите градове или пък си благословен с приятели, които истински искат промяната, провидели са нейните контури и в един или друг аспект я живеят тук и сега, тогава този филм е точно за теб. Този уникален еретичен филм за живота извън Системата, правен извън Системата, няма аналог в България, а вероятно и по света.


Това е игрално-документално, музикално-антропологично, научно-магично, еко-анархо-утопично пътешествие в релеф от 8 части. Имаш първи и рядък шанс да го преживееш на голям екран, макар че поемаш риска да бъдеш променен.

България, 2013, 163 мин
Игрален документален, драма, цветен
Продуцент, сценарист, режисьор и монтажист: Вал Тодоров
участват: Калоян Патерков, Тезджан Ферад, Иво Желев, Йордан Данчев

Билети могат да бъдат закупени на място на касата в Дома на киното. Прожекцията на филма "България, тази вечна ерес" е на 14 ноември, 19 ч.

Филмът във Facebook.
Още: Снимки от заснемането

Коментари

  1. Филмът даде отговор на много въпроси, които често възникват по време на разговор за живота и обществото.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Предвестници на бурята

Митът за "неработенето" и как всички губим като го повтаряме